top of page

Enkele sportmogelijkheden

Plan d’eau d’Apt

Tel. +33(0)4 90 04 85 41

De Plan d’Eau is een waterplas gelegen tussen Apt en St-Saturnin-lès-Apt. Je kan er van begin april tot eind november (afhankelijk van weersomstandigheden) zeilbootjes, kayaks, surfboards en pedalo’s huren.

Wandeling in Fôret des Cèdres

Vanuit Bonnieux, op een hoogte van 700 meter bevindt zich het Forêt des Cèdres. Het cederbos dat zo’n 250 hectaren biedt een 10 km lang pad door een bos met honderdjarige ceders. Een mooie wandeling in de schaduw, met verschillende informatiepunten over de typische plantensoorten van de Luberon te vinden. De ceders werden in het midden van de 19e eeuw onder de regering van Napoléon III geplant. Deze ceder is niet van de Provence maar van de Marokkaanse Atlas afkomstig. Bij helder weer kan je zelfs de l’étang de Berre zien liggen op meer dan 50 km.

Wandeling langs de Mur de la Peste

In Cabrières d’Avignon start een leuke wandeling langs de 25 kilometer lange stenen. Deze muur van ‘pierres sèches’ doorkruist het bergmassief Monts-de-Vaucluse en werd in 1721 gebouwd om het Comtat Venaissin te beschermen tegen de pestepidemie. Langs bijna de hele muur lopen wandelpaden. Je hebt er een prachtig uitzicht en kan zelf kiezen hoelang je je wandeling maakt.

Passerelle des Cîmes in Lagnes

Verschillende parcours in de lucht tussen de bossen voor kinderen en volwassenen.

Site Les Cadenières à Lagnes

Les Liserons

Avenue de l’Arc Bât 1 F

T. 04 90 38 56 87 / 04 90 20 29 94

www.parcours-aerien.com.

Kayak afvaart van de Sorgue

Vanaf Fontaine de Vaucluse kan je met een kano of kayak de Sorgue, een rivier met heldergroen water, afvaren. Verwacht geen wervelende wildwaterparcours, maar een aangename afvaart om met de hele familie te doen.

bottom of page