top of page

Iets verder weg: naar zee, Gorges du Verdon, Avignon, Aix-en-Provence, Camargue, ....

Cassis

Leuke badplaats even ten oosten van Marseille. Cassis heeft een jachthaven waaromheen vele terrasjes gelegen zijn. Vanaf de haven zie je aan de overkant van de baai Cap Canaille liggen. Dit is een 400 mtr. hoge rots. Je kan er met de auto heenrijden en vandaar uit heb je een prachtig uitzicht over de baai van Cassis, de Middellandse Zee en het buurplaatsje la Ciotat. Cassis staat ook bekend om zijn “calanques”. Dit zijn diepe, door het zeewater ingesleten inhammen, in de rotsen. Deze vind je ten westen van het plaatsje. Je kan overal boottochten nemen naar de Calanques.

Gorges du Verdon

Vanaf Apt, rij je richting Manosque, via Greoux-les-Bains naar Moustiers Ste-Marie. Dit is een leuk dorpje met leuke terrasjes. Vanuit dit dorpje volg je de D-957 en houd je aan de borden

“Gorges du Verdon”. Vanaf dit moment krijg je spectaculaire vergezichten op de Gorges. Diep uitgesleten beneden ligt de rivier Du Verdon. Op sommige plaatsen wel 700 meter diep. De

route langs du Verdon kan als je dat wilt helemaal rond gereden worden. In het dorpje Compssur-Artuby vind je Europa’s hoogste bungee jump plek. Vanaf de brug kan je jezelf 182 meter naar beneden laten vallen.

Het blauw groene water nodigt je uit voor een tochtje met de pedalo.

Al met al is dit een dagje uit waarin heel wat kilometers gereden zijn, maar laat de kilometers je niet weerhouden van deze trip want het is zeer beslist de moeite waard!

Avignon

Avignon is een fijne stad om te winkelen en om een terrasje te pakken. Bekend is Avignon vooral om zijn Palais des Papes/Cite du Pape en Le Pont Avignon. Palais des Papes is een pauselijk Paleis welke hoog gelegen is in het hart van de stad.

Le Pont d’Avignon is een oude brug St Bénezet welke maar voor driekwart in de rivier de Rhone steekt. Rondom de oude binnenstad van Avignon is een schitterende vestigingsmuur gebouwd met vele poortingangen om de binnenstad te bereiken.

Gorges de la Nesque

De weg “hangt” zo’n twintig kilometer lang aan de rotswand en biedt een schitterend uitzicht op de kloof en de rotspunten.

De kronkelende weg (D. 942 van Villes-sur-Auzon naar Monieux) geeft toegang tot de canyon: een aaneenschakeling van tunnels en prachtige uitzichten.

Aix-en-Provence

Deze 140.000 inwoners tellende stad is een bezoek zeker waard. Aix staat bekend om zijn vele fonteinen, levendige markten en pleintjes. Deze universiteitsstad heeft, mede door de vele studenten, een keur aan (kleine) eet- en drinkgelegenheid. Deze stad kent een groot winkelaanbod, dus een liefhebber hoeft zich hier niet te vervelen. De stad beschikt over vele historische bezienswaardigheden.

Weetje: Onze favoriete shopping stad ! Ideaal om daarna te blijven aperitieven (Place des Cardeurs) en iets te gaan eten.

Tip : Aanrader voor de lunch: L’Epicerie, Place les 3 ormeaux, zalige salades!

Tip: Aanrader voor diner : Italiaans restaurant : Prima Pasta Place des Cardeurs, geen grote chique, maar ideaal prijs-kwaliteit

Camargues, Saintes-Maries-de-la-Mer

Badplaats in de Camargues. Op de weg ernaar toe zie je de rijstvelden, zwarte stieren en natuurlijk de roze flamingo’s. Het dorpje staat bekend als een bedevaartplaats van met name

Spaanse roma. Verder is het vooral een toeristisch dorpje met veel winkeltjes, café's en goedkope restaurants.

Tip: Heerlijk dagje aan zee breng je door in de Bambou Palm Beach Je kan er ligzetels huren, iets drinken en ’s middags lekker lunchen. Een aanrader ! Je kan best reserveren zodat je een ligzetel aan de waterkant hebt (bord de l’eau) en ineens je tafeltje vastleggen: +33 (0)4.90.97.72.44.

.

bottom of page