top of page

Luberon en omgeving

Naar mijn bescheiden mening is de Luberon één van de mooiste gebieden van Zuid-Frankrijk. Deze regio, met zijn 300 dagen zon per jaar, laat in elk seizoen een andere kant van zijn charme zien. Deze streek heeft, naar men beweert, de zuiverste lucht van Europa. De Luberon is door de Unesco geklasseerd als natuurreservaat om zijn rijke fauna en flora. Dit 120.000 ha grote 'Parc Naturel Régional' (sinds 1977) strekt zich deels uit tot in de Haute-Provence. Het kalksteengebergte, met een lengte van 65 kilometer, loopt van Cavaillon oostwaarts naar Manosque. Dit ongerepte gebied is bij uitstek geschikt om in te wandelen en te fietsen.
 

Aan oude dorpjes geen gebrek : Oppède-le-Vieux, Ménerbes, Lacoste, Bonnieux, Joucas, St-Saturnin-lès-Apt, Lourmarin, Saignon, Caseneuve, Roussillon, Joucas, Gordes, Goult, ... elk met hun eigen karakter. De regio is ideaal gelegen om de streek rond de Mont Ventoux, Orange, Avignon en Aix-Provence te verkennen. Op ongeveer 1 uur rijden bent u in de Camargue of aan de Middellandse Zee. Verder weg ontdekt u de Gorges du Verdon, de Alpen, ...
 

Dit gebied is een ideale vakantiestreek die u doet wegdromen onder het Provençaalse zonnetje en u even afstand doet nemen van uw dagelijkse leven.

 

 

bottom of page